Ervaringen van een tevreden klant!

Sleepy® bodem Interactive... gewoonweg fantastisch!

Jurgen Swinnen
Beter slapen dankzij vaste slaaprituelen: tips om vlot in slaap te vallen

Deze mail willen we graag delen! Bedankt Gudrun om je ervaringen aan ons toe te vertrouwen en te delen. Dit is wat Gudrun ons schreef:
Sinds ruim 4 maanden slaap ik op een lattenbodem "Interactive" in combinatie met een matras "Simon". Ik slaap op mijn zij en heb een hoofdkussen in visco schuim dat exact de ruimte opvult tussen mijn hoofd en mijn matras. Vermits mijn schouder de matras en de bodem indrukt, is die holte minder dan de breedte tussen mijn hoofd en mijn schouder.

Het was eerst even wennen omdat de lattenbodem je rugwervel corrigeert. Bij zijdelings slapen corrigeert het systeem de rug in horizontale richting. Door deze correctie heb ik een paar weken wat last gehad van lage rugpijn. Nu dit proces voorbij is, voelt mijn rug zeer goed aan.

Af en toe lig ik ook een tijdje op mijn rug. Het systeem corrigeert dan duidelijk de rug in verticale richting. Ik mag dan niet meer mijn hoofdkussen gebruiken want anders ontstaat opnieuw lage rugpijn. Dus gebruik ik geen hoofdkussen. Een heel laag hoofdkussen zou misschien nog kunnen. Toch blijf ik ongeveer een uur per nacht op mijn rug liggen om de correctie toe te laten.

Verder heb ik ervaring opgedaan met een steunkussen. Dit is nuttig om bij zijdelings slapen ervoor te zorgen dat je mooi op je zij blijft liggen. Bij gebruik aan de voorzijde, waarbij je bijv. 1 been over het steunkussen legt, mag het kussen wel niet te dik zijn. De benen moeten in een natuurlijke afstandshouding liggen, anders ontstaat er pijn in de heupen. Evenals bij een hoofdkussen hou je best rekening met het feit dat de matras en de bodems tevens meegeven met het lichaam ter hoogte van de heup.

Ik experimenteerde ook met het slapen in de foetushouding waardoor de kruin naar de hemel gericht is en met de kin en het staartbeentje naar beneden. Hierdoor kan het vocht tussen de rugwervels resetten. 

Ik slaap nu al een aantal weken in een correcte houding en dit op een bodem "Interactive" met matras "Simon". Ik heb het gevoel enerzijds meer rechtop te lopen, en anderzijds dat mijn rug steviger wordt waardoor ik bijv. langer correct op een stoel kan zitten. Voorwaarde is wel een correcte slaaphouding aan te houden, anders vertelt de "interactive" mij de volgende ochtend dat ik niet ok bezig ben.

Dit systeem kan fundamentele rugschade natuurlijk niet herstellen. Maar... het is kortom een fantastisch systeem dat je voortdurend ergonomisch corrigeert en je beendergestel sterker maakt.

Thanks Sleepy! Mijn bed zorgt er alleszins voor dat ik meer energie uit mijn slaap haal.

Gudrun

Lees ook: Zo activeer je maximaal de energie uit je slaap