Meer rust leidt tot meer lust!

Het belang van een goede slaap...

Jurgen Swinnen
Beter slapen dankzij vaste slaaprituelen: tips om vlot in slaap te vallen

Dat een goede nachtrust heel veel positieve gevolgen heeft op ons leven overdag, weten we. Nu blijkt ook dat wie goed slaapt, ook meer zin heeft in seks. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat gevoerd werd door The North American Menopause Society (NAMS).

De invloed van slaapproblemen op seksuele voldoening

Heel veel vrouwen in de menopauze lijden aan diverse slaapstoornissen, die op hun beurt leiden tot een brede waaier aan gezondheidsproblemen, zoals hartkwalen, hoge bloeddruk en depressie. Uit de nieuwe studie van de NAMS blijkt nu dat slaapproblemen ook een invloed hebben op de seksuele voldoening van een vrouw.

Het NAMS onderzoek, dat gevoerd werd bij meer dan 93.000 vrouwen in de leeftijdscategorie 50 tot 79 jaar, toonde aan dat er een verband is tussen het aantal uren slaap per nacht en de zin in seks bij de vrouw. Heel eenvoudig gezegd klinkt de conclusie: hoe beter een vrouw slaapt, hoe hoger haar seksdrive en hoe meer ze ook van seks geniet. Het onderzoek leert ook dat er verschillen zijn volgens leeftijd - bij jongere vrouwen is de invloed van slaaptekort op de seksuele tevredenheid minder groot - maar algemeen concludeert Dr JoAnn Pinkerton dat "vrouwen en zorgverstrekkers zich bewust moeten zijn van de link tussen menopauzesymptomen en slaaptekort enerzijds en de effecten op seksuele tevredenheid anderzijds."

Bron: siencedaily.com

Lees ook: Zo activeer je maximaal de energie uit je slaap