Nergens beter dan thuis... in je eigen Sleepy® bed!

De ervaringen van actrice Vanya Wellens.

Sleepy®, Jurgen Swinnen
Beter slapen dankzij vaste slaaprituelen: tips om vlot in slaap te vallen

Dat een goede nachtrust belangrijk is, daar hoef je Thuis-actrice Vanya Wellens niet meer van te overtuigen. Lange draaidagen combineren met een druk gezinsleven vergt heel wat energie. Energie die je tijdens je slaap kan opladen. Op voorwaarde dat je slaapcomfort aangepast is aan je lichaam, je behoeften en je slaapgewoontes. Dat ondervonden Vanya en haar vriend aan de lijve. Vanya: "We sliepen op een heel oud bed en mijn vriend begon echt last te hebben van lage rugpijn. We hadden onze matras vijf jaar geleden aangekocht bij een zogenaamde 'box mover' (handelaar met enkel focus op verkoop, red.). En dat hebben we gevoeld. Na twee jaar was onze matras helemaal ingezakt en dus hebben we ze omgewisseld. Maar na twee jaar zaten we opnieuw met hetzelfde probleem. Toen hebben we het grondiger aangepakt." 

Vanya en haar vriend kwamen zich informeren bij Sleepy®. Ze kregen er niet alleen een uitgebreide uitleg over de verschillende slaapsystemen, ze konden ze ook uittesten.

Verlangen naar mijn nestje

"We konden kiezen uit een drietal bedbodems die we ook mochten uittesten, " bevestigt Vanya. "Uiteindelijk zijn we voor de middelste oplossing gegaan, niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste. We woelen allebei nogal veel in ons bed en dus kozen we voor aparte matrassen, die verbonden zijn met een 'pont d'amour of matraswig'. Zo maken we elkaar niet wakker".

En dan willen wij natuurlijk weten of het nieuwe bed haar bevalt? Slaapt ze nu ook beter? "Absoluut! Maar het heeft even geduurd. Ook je houding is immers belangrijk. Toen mijn vriend zo'n langwerpig kussen gekocht had om de juiste lighouding aan te nemen en daar tevreden over was, heb ik me ook zo'n 'worst' aangeschaft (lacht). De matras moet zich ook nog wat aanpassen aan je lichaam en ik kon zelf de hardheid en de ondersteuning van de lattenbodem wat bijstellen. En mijn nieuwe hoofdkussen is echt een droom. Nu is het perfect en kijk ik echt uit naar dat moment dat ik naar mijn eigen nestje mag."

We wensen Vanya en haar partner alvast verkwikkende nachten toe, want je bent nergens beter dan Thuis... en in je eigen bed.


Lees ook: Je slaapkamer inrichten als oase van rust